Bangladesh

Projects

Geen projecten gevonden voor deze criteria.

Gebedspunt

Het water bedwongen

11-08-2015 | Als het regent in het dorp Gopalpur, komt het water met bakken uit de hemel. Vroeger veranderde dan het riviertje, dat door het dorp loopt, in een woeste stroom.

 Voorheen bedierf die stroom kostbare landbouwgrond door er een laag zand op af te zetten.

Bovendien werd de weg onbegaanbaar, die het dorp verbindt met de plaatselijke markt en de rest van de bewoonde wereld.

Analyse

De oplossing voor deze jaarlijks terugkerende problemen kwam via de Garo Baptist Convention, partner van Tear, die de lokale kerk hielp om samen met de gemeenschap een rampenbestrijdingscomité op te zetten.

Leden van het comité werden bij elkaar gebracht en ze kregen training en hulpmiddelen om hun problemen te analyseren. Ze verdiepten zich in eerdere overstromingen en verzamelden daardoor de nodige kennis om uit te bepalen waar de problemen zaten en wat hun mogelijkheden waren om die aan te pakken.

Ze kwamen tot de conclusie dat ze een dijk moesten bouwen die het water tegen kon houden en die bovendien als basis kon dienen voor een nieuwe weg van anderhalve kilometer lang.

Het comité rapporteerde zijn bevindingen en begon een lobby bij de lokale overheid. Dit leidde uiteindelijk tot de constructie van zowel de dijk als de weg.

Nu wordt de landbouwgrond beschermd tegen het water en bovendien is de markt bereikbaar in de regentijd en blijft het dorp ook verbonden met familie, school en kerk.

Eigen kracht

De inwoners van Gopalpur zijn erg blij met de nieuwe dijk. Ze beseffen nu wat ze kunnen bereiken en voelen zich gemotiveerd om te werken aan meer verbeteringen voor hun gemeenschap.

Bidden

Dank God dat de bevolking van Gopalpur haar eigen kracht heeft ontdekt door het werk van de Garo Baptist Convention. Dank voor de verbeteringen die dit heeft opgeleverd.

Bid voor alle andere plaatsen waar lokale kerken met hun dorp werken aan een betere voorbereiding op rampen, zodat minder mensenlevens, bezittingen en inkomsten verloren gaan

Ontwerp & realisatie: Nilsson