Midden-Oosten

Projects

Geen projecten gevonden voor deze criteria.

Gebedspunt

Het verdriet van een vader

20-08-2015 | Nog maar een paar jaar geleden ging het leven van Abu vreedzaam zijn gang. Hij had een vrouw, drie kinderen en een huis in Homs. Toen kwam de oorlog

Door het geweld verloor Abu* zijn pasgeboren zoontje en later zijn hoogzwangere vrouw en hun nog ongeboren kindje. Zijn andere kinderen verloor hij uit het oog toen het gezin moest vluchten. Hij vond ze pas na drie maanden weer terug.

Nu, twee jaar later, is Abu weer getrouwd. Hij werkt als arbeider en verdient zo veel als hij kan, maar het is een worsteling om het hoofd boven water te houden. Abu en zijn gezin kunnen dan ook alleen overleven dankzij het voedselpakket dat ze maandelijks krijgen.

Bid voor Abu en voor al die andere vaders, die doen wat ze kunnen om hun gezin te onderhouden in zware omstandigheden, terwijl ze rouwen om het verlies van hun dierbaren.

Bid voor al die gezinnen die verschrikkelijke dingen hebben meegemaakt en nu ver van huis zijn. Bid dat er een eind komt aan de oorlog en dat mensen weer thuis kunnen leven in vrede.

Bid voor allen die met gevaar voor eigen leven hulp verlenen in het Midden-Oosten. Bid voor bescherming en een zegen op hun werk.

*Abu is niet zijn echte naam

Lees het complete verhaal van Abu

Ontwerp & realisatie: Nilsson